Onze naam

OpslachLogo formaat169

De naam van de Opslach komt uit de kaatssport.
Kaatsen is een Friese sport, waarbij de plaats Wommels een belangrijke rol speelt. Jaarlijks wordt hier de belangrijkste kaatspartij voor jongens van 14 tot 16 jaar gehouden: De Freulepartij.
De "opslach" is het Friese woord voor "opslag", het begin van een kaatspartij.

Wij zien onze basisschool ook als een Opslach: een begin van de lichamelijke een geestelijke ontplooiing van onze leerlingen. We proberen de leerlingen een breder aanbod te bieden op o.a. het gebied van cultuur, beweging en muziek.

It Trochpaad formaat2

Brede school Wommels

Sinds juni 2008 is basisschool De Opslach gehuisvest in de brede school in Wommels: it Trochpaad.

It Trochpaad is het kloppend hart van Wommels als het gaat om onderwijs, opvang, welzijn en zorg. It Trochpaad werkt aan kansen voor kinderen, door belangrijke én leuke voorzieningen naar ze toe te brengen en samen te werken.

Wie zijn er samen op pad?

• OBS De Opslach
  • KBS It Fûnemint
  • Peuterspeelzaal It Skarrelspultsje
  • Bibliotheken Súdwest Fryslân
  • GGD Fryslan
  • Ritmyk, Sintrum foar keunst yn Fryslân
  • Centrum Jeugd en Gezin
  • Bogerman College, locatie Wommels
  • Pippi'’s Kinderopvang
  • Sport- en gezondheidscentrum Véronique Akkermans

De eerste zeven organisaties werken nu vanuit één locatie, de andere drie organisaties blijven vanuit hun eigen gebouw meedoen in de samenwerking. En...natuurlijk wordt er vanuit It Trochpaad ook samengewerkt met lokale verenigingen en mensen die iets voor kinderen die opgroeien in Wommels kunnen betekenen. Zo is er in It Trochpaad ook een sportzaal gevestigd.