Schoolafspraken en beleid

Himmeldei formaat169

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen zich veilig voelen in en rond de school.
Daarom zijn er duidelijke regels, een veilige speelomgeving en een schoolgebouw dat aan alle veiligheidseisen voldoet.
De veiligheid rond de school versterken we ook doordat leerkrachten voor schooltijd en in de pauze pleinwacht lopen.
Daarnaast werken wij met een pestprotocol en incidentenregistratie.

Algemene schoolregels ( welke van belang zijn voor de ouders )

• Indien u kind ziek is graag voor 8.25 telefonisch afmelden.
  • Indien u kind om 8.30 nog niet op school is en er is geen melding van afwezigheid dan wordt er voor 8.45 contact met u opgenomen.
  • Na 8.30 kan het voorkomen dat u wordt doorverbonden met de voicemail. Echt dringende mededelingen kunnen dan gedaan worden via ons mobiele telefoonnummer. Nummer wordt op de voicemail genoemd.
  • Volgens het “pleinwachtrooster” houdt een leerkracht toezicht op het plein vanaf 10 minuten voor aanvang van de lessen. Tijdens de pauze hebben alle leerkracht pleinwacht.
  • Bij slecht weer worden de leerlingen vervroegd binnen gelaten.
  • De leerkrachten zijn minimaal 15 minuten voor aanvang van de lessen op school aanwezig.
  • De leerkrachten zijn (in principe) minimaal 15 minuten na het einde van de lessen op school aanwezig.
  • Heeft uw kind een besmettelijke ziekte, dan geeft u dit door aan de betreffende leerkracht en houdt u uw kind thuis.
  • Wilt u een gesprek met een leerkracht, dan kan dit op afspraak na schooltijd.
  • U kunt uw kleuter vanaf 8.20 uur en 13.05 uur op school brengen.
  • Wanneer door het KNMI code rood wordt afgegeven worden de kinderen naar huis gestuurd. Wilt u aan school doorgeven waar uw kind naar toe kan wanneer u niet thuis bent.

.

Schoolregels formaat169

Schoolregels

• Respecteer iedereen zoals hij/zij is en ga met een ander om, zoals jij wilt dat ze met jou omgaan.
  • Wees zuinig op spullen van school, van een ander en van jezelf en gebruik ze waar ze voor bedoeld zijn.
  • Houd de school netjes.
  • Gedraag je rustig in en om school.
  • Er wordt van jou verwacht dat jij je best doet.

Naast bovenstaande schoolregels worden aan het begin van ieder schooljaar samen met de leerlingen en groepsleerkracht klassenregels gemaakt. Deze worden opgehangen in het lokaal.

Spreekbeurt formaat169

Spreekbeurten

Onder een spreekbeurt verstaan we een vertelbeurt voor de klas. De leerling leert in het openbaar voor een groep te durven spreken over een bepaald onderwerp.

Klik hier voor ons Spreekbeurtbeleid

LezenTijdschrift formaat169

Huiswerk

Het onderwijs op school is er onder meer op gericht de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerlingen te vergroten. Ook het maken van huiswerk levert een bijdrage aan het bereiken van dat doel. Op De Opslach wordt in diverse groepen huiswerk gegeven.

Klik hier voor ons Huiswerkbeleid.

veiligheid

Veiligheidsplan

Op de Gearhingscholen is er Veiligheidsbeleid. Dan gaat het met name over preventie- ,incidenten-, nazorg- en sanctiebeleid. Zo zijn er bijvoorbeeld gedragsregels en protocollen rond pesten, kindermishandeling en sterfgevallen.

Klik hier voor het veiligheidsbeleid

medicijn

Medicijnprotocol

Hier leest u over hoe het onderwijsteam omgaat met het toedienen van medicijen en het medisch handelen.

Lampionnen formaat169

Luizenprotocol

Na iedere vakantie zal er een luizencontrole plaatsvinden. In de nieuwsbrief of in een mail zal de exacte dag aan u bekend worden gemaakt. Houd dit alstublieft goed in de gaten. Om de controle goed uit te kunnen voeren is het namelijk van belang dat u die dag uw kinderen zonder gel en bijzondere vlechtwerken naar school stuurt of brengt.

Werkgroep Hoofdluis
Richt Folkerts
Anneke Porte
Nynke de Boer
Contactpersoon school: Fenna Bijlstra

Klik hier voor ons Luizenprotocol.

Culturen formaat169

Pestprotocol

Alle kinderen mogen zich in hun basisschoolperiode veilig voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Door elkaar te steunen en wederzijds respect te tonen stellen we alle kinderen in de gelegenheid om met veel plezier naar school te gaan!

Klik hier voor ons Pestprotocol.

Als SEO(Sociaal Emotionele Ontwikkeling) coördinator is Hilly Velde aangesteld voor OT7. Naast de opleiding tot leerkracht heeft ze ook de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gedaan. Als specifieke cursus heeft ze de anti-pest coördinator cursus gedaan.

Indien er sprake is van pesten binnen OT 7 dient de SEO-coördinator daarvan op de hoogte te zijn gebracht. Ook wanneer er alleen sprake is van een pestincident. Het meldpunt pesten is het volgend mailadres: pestinterventie-ot7@gearhing.net

Beleid Informatieplicht gescheiden ouders.

Klachtenprocedure Zie: www.gearhing.nl